Komponenter

Med Coast Spas historia av innovation och som en föregångare inom spa tekniken kan du känna dig trygg i ditt val av spa. Trygg i förvissning om att du valt rätt märke.

Väl vetande att Coasts unika cyklonfilter-system, satsningen på flera olika typer av isolering för att minimera energiförbrukningen, användandet av det senaste inom styrteknik. Skapandet av fantastiska underhållnings anläggningar för bild och ljud, med den unika flytande fjärrkontrollen - BOSS - sätter ditt spa i frontlinjen av världens ledande spa märken.
Skalet

Det du ser är vad du får, ett gammalt talesätt och väldigt rätt här. Färg, struktur och ytan i ditt spa är ju det du kommer närmast när du badar. Här finns inga genvägar till snyggt och fräscht utseende och lång livslängd.

Coast Spas vakuumformar alla kar av högsta klass "Premium Q" akryl från en av världens största leverantörer, Aristech.


Kabinett

Byggs på plats i Coasts fabrik i första klass amerikanskt tryckimpregnerat virke. Förstärkningar och en tekniskt optimal konstruktion gör att de får en maximal livslängd. Utvändigt kläs ramen med antingen amerikansk redwood cedar, det vanligaste träslaget i världen bland spa tillverkarna. Du kan även beställa ditt spa med hölje i underhållsfri vinyl. Eller i en otroligt elegant sten immitation, ser verkligen ut som murputs.
Pumpar

En nyckelkomponent i alla spa. Inget är tråkigare än ett spa som är underdimensionert med avseende på pumpeffekt. Coast Spas använder endast högeffektiva pumpar från amerikanska tillverkare som Watervays, Franklin, Flow Jet etc.

Samtliga pumpmodeller Coast använder tar in kalluft för kylningen, vilket garanterar längsta tänkbara livslängd på motorerna.


Filtersystem

Att ha ett klart och rent vatten är otroligt viktigt för att man skall uppleva sitt spa som fräscht och friskt att bada i. En effektiv mekanisk filtrering är ett mycket viktigt komplement till den kemiska behandlingen av vattnet i spat.
Värmare

En mycket viktig komponent. Coast Spas använder en högeffektiv och elektriskt isolerad värmare för bästa driftsekonomi och högsta säkerhet. Beroende på spa modell och storlek kan värmaren vara från 2 kw och uppåt. Materialet i värmaren varier också beroende på typ, längst livslängd har förstås typen med platina element.Underhållning

Coast Spas kan levereras med ett stort urval av bild och ljud maskiner. Allt från stereo med inbyggd MP3 spelar och inbyggda respektive utanpåliggande högtalare och subwoofers, till TV skärm, DVD spelare och Internet koppling.
Belysning

Belysningen är en viktig del av den totala Spaupplevelsen, särskillt under den mörka perioden av året.